Monday, March 14, 2011

Det här önskar jag att nån hade sagt till mig


Sammanställt enligt önskemål - å bra för att påminna mig själv!

- Det är jävligare än för jävligt att inte få sova ordentligt. Mycket värre än man kan tro. Det går inte att sova på förhand sådär som vissa påstår å vara uppvilad när bebben kommer. Planera noga med din eventuella partner hur ni ska göra med sovandet. I nån mån måste det förstås justeras utifrån vilken bebbe som kommer men ta upp olika scenarier och bestäm vad som ska gälla så att ni slipper ta en diskussion när det väl händer.

- Samma sak med matning av bebisen. Man vet inte om det kommer funka/man vill amma innan. Men planera varje scenario å bestäm vad som ska gälla så mkt som möjligt. Bättre ha gjort det innan å sen ändra än att plötsligt behöva komma fram till nåt med bebis på plats. 

- Ha plastad frotté under lakanet i sängen om bebisen ska sova där. Ha det hemma redan från början. Kiss, bajs å kräk kommer förr eller senare hamna där. Finns på Åhléns på metervara så att det räcker till vuxensäng.

- Amningskudde räddar rygg å axlar.

- Snåla inte med godsakerna. Slösa med dem! God mat, god dryck, smaskigt godis å fina råvaror är värt varenda öre.

- Samma sak med skönhetsprodukter. Allt som får dig att känna dig pigg å fräsch är bra.

- Alla blir experter på sin egen bebis så lyssna lagom mycket på andra. Var och en väljer själv om den vill ha mycket/lite besök, gå på stan snabbt efter förlossningen med bebis eller ej osv. Det finns inget rätt/fel. Lyssna på allas tips - ta till dig lite av varje.

- Du hinner en hel del trots bebis om du planerar väl. Inte lika mycket eller lika ofta kanske men ändå. Måhända blir du avbruten femtioelva gånger under en bra film/god måltid men det går alldeles utmärkt att ändå äta gott å göra sånt du gillar.

1 comment:

  1. Förlåt sen kommentar, har läst och tagit till mig. Så himla bra. Tack snälla!

    ReplyDelete