Tuesday, January 31, 2012

Valmöjlighet ja tack. Fler än två ja tack.

Ljusblå, mörkblå, grön. Röd, rosa vit. Å så vit, grå, genomskinlig. Eller gul, orange, grå. Det är de varianter som finns när vi köper napp till cheetahn. Varför? Nån har ju uppenbarligen bestämt att det inte ska slumpas. Att det inte ska gå att köpa kombinationer som röd, grön, grå eller rosa, blå, vit [1].

Att nån sitter å tar ställning till det här. Det är en av anledningarna till att valmöjligheterna så ofta ter sig begränsade. Hen är ett av de sätt som finns för att vidga valmöjligheterna. Vi behöver inte säga "vad heter hen?" eller "vilken kul leksak hen har" om vi känner oss obekväma med det. Det går att uttrycka sig på många sätt. Men vi är många som behöver fundera på det för det är så himla lätt att glida in i det traditionella, göra som vi alltid gjort.  

Hur vi gör med napparna? Vi köper ett paket av varje å vips har vi alla färger. Å cheetahn? Hon bryr sig för övrigt så lite om vilken färg hon har i munnen att alla kunde varit bruna. För den delen.


[1] Alternativet är förstås att köpa mycket dyrare nappar i annan affär än ica. Å ja, det kan vi göra för att vi har okej löner. Men det ska vi fan inte behöva. Å det ska inte den som har en pisslön heller behöva. Så nej, det är inget alternativ. 

2 comments:

  1. Bra skrivet - och det är ju inte bara nappar det där gäller för. Tvåpack pyjamas - blå/grön eller röd/rosa, Två pack strumpor - liknande färger. Men kan ju hoppas/tro att företag som har ett ekotänk skulle vara annorlunda med när vi köpte tvåpack drickpipar till våra glasflaskor var det rosa/lila eller blå/grön som gällde.

    Min favoritfärger är röd och brun - den kombinationen finns aldrig. :-( Ska något kombineras med rött är det ALLTID rosa...som jag inte gillar särskilt mycket. Suck...

    ReplyDelete
  2. Precis. Våra nappflaskor säljs också i tvåpack blå eller tvåpack rosa. Blä. Å jag är för snål för att köpa två enpack av den genomskinliga...

    Skulle också önska tvåpack-kombis som röd å brun. Eller röd å turkos. Eller röd å mörkblå. Eller lila och grön.

    ReplyDelete